28. MEĐUNARODNI MOLITVENI FESTIVAL MLADIH

"I molim za ovo:

da ljubav vaša sve više i više raste u spoznanju i

potpunu pronicanju te mognete prosuditi što je najbolje."

(Fil 1,9)

Svake godine, početkom kolovoza, Međugorje ponovno postaje najljepša pozornica na svijetu: red molitve, pjesme, osmijeha, iskrenih suza i velikih svjedočanstava. Naravno, riječ je o Festivalu mladih, festivalu koji svake godine okuplja nekoliko tisuća mladih iz cijelog svijeta bez obzira na kulturu, naciju i
jezik. Jedino zajedničko: ljubav prema Kristu.

Ideja o jednom ovakvom susretu potječe od jednog mladog hodočasnika iz Engleske koji ju je 1988. godine podijelio sa fra Slavkom Barbarićem. Kada ga je pokrenuo pokojni fra Slavko Barbarić 1990. godine, bilo je tek stotinjak mladih, dva svirača i nekoliko pjevača. Broj mladih se povećevao svake godine. Osjećala se Božja snaga, mir, potreba za svetom ispovjedi. Neki od mladih su prihvatili svećenički ili redovnički poziv.
Festival mladih ove godine započinje 01.kolovoza svečanim otvaranjem , euharistijom i klanjanjem, a završava 06. kolovoza svetom misom u 05:00 h ujutro na brdu Križevac. Na programu će se naći kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

Ovaj festival čini još zanimljivijim i zabavnim zajednica Cenacolo, inače molitvena skupina koja okuplja ovisnike o drogi, kocki, piću, ali i mlade ljude koji samim ulaskom u tu zajednicu mijenjaju svoj život od korijena. Svake godine zajednica Cenacolo na festivalu mladih izvodi zanimljive i atraktivne predstave i mladi iz te zajednice iznose različita svjedočanstva o svom životu i putu koji su prošli.

Očekujemo vas. Dobrodošli!